Vedenie obce verí, že záujem o miestnu ZŠ po jej rekonštrukcii porastie

16.04.2012 Michalovce

Vinné 16. apríla (TASR) - Základná škola v obci Vinné, okres Michalovce, získava v týchto dňoch nový šat. Rekonštrukcia školského zariadenia v náklade 330.000 eur odštartovala v marci a potrvá do septembra tohto roka.
Samospráva získala na financovanie stavebného projektu prostriedky z fondov Európskej únie. Na celkovej výške jeho oprávnených nákladov sa podieľa obecná pokladnica piatimi percentami.
Starosta Vinného Jozef Kráľ TASR informoval, že na revitalizáciu 37-ročného školského zariadenia bol už najvyšší čas. "Okná zo severnej strany objektu sme museli doslova priklincovať, pretože hrozilo riziko ich vypadnutia," poznamenal s tým, že okrem nových okien pribudne počas rekonštrukcie na stenách objektu aj izolácia z polystyrénu a nová fasáda, čím sa v budúcnosti dosiahne výrazná úspora pri spotrebe energií.
Súčasťou stavebného projektu je zároveň výstavba nového chodníka, ktorý bude smerovať po obvode školského objektu. "Strechu školy opravovať netreba. Tú sme vymenili pred piatimi rokmi, podobne ako aj kotly a systém vykurovania," doplnil Kráľ.
Ako ďalej uviedol, súbežne s projektom rekonštrukcie školy chcú zrealizovať aj obnovu jej telocvične, ktorá bude financovaná výlučne z peňazí obce. "Vymeníme v nej starú podlahu za novú," vysvetlil starosta.
Samospráva obce verí, že záujem o miestne školské zariadenie po ukončení jeho revitalizácie opätovne porastie. "Máme pekný prírastok v materskej škole, momentálne tvorí malú a veľkú skupinu až 38 detí. Veríme, že rekonštruovaná škola priláka ďalších rodičov dávať deti do Vinného, pretože veľa školákov nám odchádza za štúdiom do Michaloviec," uzavrel Kráľ.
 

Vyberte región